søndag den 3. april 2016

The big talk..

En hver forældres mareridt og selvom nogen mener jeg ikke er forælder fordi jeg ikke har født Lilly så vil jeg nu alligevel smide mig ind under kategorien især med dette emne, for hun er stadig min lille pige, og det er et voldsomt emne at prikke hul på.. Især når det ikke bare kommer ud af den blå luft, fra barnets side. Det er jo her, øjeblikket hvor barnet går fra at være dette (i forældrenes hoveder) lille uskyldige barn, til et barn der ved ting om hvordan voksne får børn. 

Lilly har aldrig været voldsom efterspørgende når det kom til hvor babyer kom fra, i hvert fald ikke herhjemme, og det er aldrig rigtig kommet op, hvor der blev stillet spørgsmål.. Samtalen har nok godt kunne have været taget tidligere eftersom at hun længe har efterspurgt en søskende, og offentligt fået folk til at tro jeg var gravid fordi hun ikke forstod det.. Endda har vi haft en gang hvor vi havde snakket lidt om graviditeter og havde lidt snak om menstruationer.. Men kom aldrig helt i bund med hvad det betød da det endte ud i en længere samtale om at prøve at få hende til at forstå at nogen børn fik børn, fordi de ikke passede på, og hun derfor troede det var en sygdom at man blev gravid som barn... Hvilket havde været et forsøg på at få startet samtalen op tidligere, men hvor det bare gik fuldstændig galt... o_o

Nu fik vi omsider sat os ned, med en bog med billeder af hvordan pigen så ud indvendigt, efter hun i går da vi var til familie middag nærmest råbte af mig at hun aldrig fik en søskende fordi jeg ikke kunne føde børn.. Dette gjorde selvfølgelig ondt, da jeg har PCOS og derfor faktisk kan risikere aldrig at kunne få børn.. 

Hele samtalen startede meget akavet ud fordi vi skulle lige have åbnet op for Pandora's æske og det sværeste var egentlig at få skredet grænsen med at fortælle det at mand og kvinde skulle have sex og hvordan.. Dette udløste dog en meget underholdende stemning da det ligesom var overstået fordi, det var så akavet for os alle sammen at det endte med at blive sjovt i stedet og Lilly også synes det var fantastisk at vide de ting fordi hun havde faktisk tænkt på hvorfor mænd havde en tissemand længe, når den jo var "overflødig" eller i følge hende i hvert fald havde været fordi hun ikke vidste den havde et formål ud over toilet besøg :D 

Selvom det var hårdt ved både Torben og jeg at skulle igennem denne samtale så står vi nu på den anden side, med en pige der nu forstår verden på en anden måde, og er ret lettede fordi nu går det kun en vej, og det er frem for mere viden. 

Personligt er jeg også glad for at vi har haft samtalen nu inden børn i skolen begynder at finde ting på nettet og hun derfor skulle starte sin viden ud på nettet på samme måde som jeg og min mand selv måtte finde viden om hvordan ting hang sammen fordi vores forældre ikke kunne tage den svære samtale med os, for det lukkede også op for en god samtale om at der er ting på nettet for voksne som kan være skræmmende for børn at falde over hvis de ikke forstår det, og muligheden for at snakke om børnelokkere var pludselig også nemmere, eftersom at Skype jo nok snart kommer på tapetet.

Jeg håber at dette er starten på en god kemi så hun aldrig er bange for at komme og spørge hvis der er noget hun er nysgerrig omkring, og at hun derfor heller ikke vil være bange når tiden kommer og det er meget mere seriøse ting hun har brug for viden omkring.. :)

Til forældre derude, i skal ikke være bange for at tage snakken med jeres børn, de tager det med stor sandsynlighed godt, fordi deres nysgerrighed omkring emnet overstiger det pinlige og akavede :) Hellere imens de stadig ikke har meget viden om det, så de ved at de kan komme til jer altid. 

Til sidst håber jeg I alle har en god søndag derude :)! 

xoxo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...