fredag den 5. oktober 2012

Crush, følelser ect. er det ok i forhold?

Nu vil der sikkert være en del der er uenige med mig.
Men sad lige og læste en debat på en side, hvor der var en der var bange for at hendes kæreste var hende utro.
Hvor andre snakkede om at et crush og en forelskelse ikke var det samme og at et crush ikke var utroskab??

Når jeg forestiller mig et forhold så kan man selvfølgelig godt kigge på folk og tænke de ser da okay ud, men bagefter i mit hoved så er den bare ikke længere der!

Der var flere i den debat som mente at et crush var uskyldigt og det varede ikke så længe og man førte det jo alligevel aldrig længere.. Men sidder lidt og bliver harm over det. For teknisk set så er det følelser man får for en anden person, dog bringer man dem aldrig ud i livet og der er nok aldrig andre end en selv der ved det har stået på. Men mangler man ikke et eller andet derhjemme hvis man kan blive til trukket af andre end ens partner?
Jeg kan med hånden på hjertet sige at i al den tid jeg har haft min nuværende kæreste, har jeg aldrig vendte hovedet en ekstra gang efter nogen som helst. Har ikke fået det sus i maven af at snakke med nogle af mine mandelige klasse kammerater eller venner.
Tror jeg er meget bevist om at jeg ikke vil have andre og derfor er min hjerne indstillet på ikke at lade sig påvirke af omgivelserne. Jeg ved jeg elsker min kæreste over alt på jorden og alt begær og alle mine følelser går kun til ham.
Kan ikke helt sætte mig ind i hvordan de kan mene at et crush er normalt og acceptabelt i stedet for at tænke det som et fare signal? Hvorfor de mener at det ikke er utroskab i sindet når de mener at en forelskelse er utroskab. For mig er det same the same, et crush er en forelskelse eller et begær efter en anden, man har tankerne om at lave noget med denne person, eller drømmer om at denne person ville en, men vælger at holde det for sig selv.

Måske er jeg lidt farvet af at jeg selv er vokset op med en far der bedragede alle hans kærester indtil han blev gift igen.. Jeg tror ikke man kan umyndiggøre sig selv og sige "det er ikke min skyld at jeg får et crush." det er bare en dårlig undskyldning for at gøre utroskab acceptabelt.

Fandt dette billede på facebook og flere havde åbenbart samme holdning som jeg selv. Og må være ærlig og sige, at oplevede jeg at jeg skulle få et crush på nogen som helst (gud forbyde det) så ville jeg spare min kæreste for den ulykke og forlade ham på stedet, og ville håbe han ville gøre det samme i sådanne tilfælde. Jeg håber aldrig det sker, men ville aldrig komme over det hvis det var, ville til en hver tid føle jeg ikke var god nok, hvis jeg ikke engang var i stand til at være nok for min kæreste til at han ikke kunne kigge efter andre eller få et crush til en anden.
Som en skrev på facebook til billedet:

~ Hvorfor ødelægge et perfekt forhold med sådan noget pjat, man ender med at skabe problemer og risikere at slå skår i kærligheden imellem en og ens partner og risikere at stå med dårlig samvittighed over at have svigtet tilliden til den man rent faktisk elsker. ~ 

Jeg er fuldstændig enig, mange vil dog sige man kan ikke selv gøre for hvem man får følelser for, det er også rigtig, men kan man få følelser for andre end ens partner er det fordi det forhold allerede er dødt eller døende. Og man kan aldrig nogen sinde finde et mod augment som kunne overbevise mig om andet. Et crush er lige så meget utro som hvis man havde en elsker/elskerinde. 

Det var bare lige mine holdninger til emnet her :)

3 kommentarer:

 1. Jeg synes ikke et crush er utroskab.

  Utroskab for mig er frække sms'er (moget de giver lyst til at gøre), kys og sex. Intimitet...

  Men en helt anden snak er så, at jeg synes, man skal gøre sit forhold forbi, hvis man pludselig bliver forelsket i en anden.

  Når jeg har haft en kæreste siger jeg altid tre ting.
  Hvis du nogensinde bliver vild med en anden
  Hvis du nogensinde mister følelserne for mig
  Eller hvis du nogensinde er mig utro,
  skal du gøre det forbi!

  Ellers mister man tilliden, intimiteten og interessen i forholdet. Og så kan det i og forsig være ligemeget at man er sammen.

  Godt emne at tage op ;)

  xoxo Jenni

  SvarSlet
 2. Godt emne igen :) Jeg er både enig og uenig. Enig i at utroskab er forkert, måske lidt tøvende med at kalde crush utroskab, da jeg ikke helt tror jeg har forstået hvad det er? Er det at vende hoved for at kigge efter en person, eller..?

  Som totalt følelses forladt person ville det ellers være nemt nok for mig at synes, at man skal holde sig til sin egen, og helt undgå at komme til at "kigge" på/efter andre... hvis ikke min veninde havde banket mig i hovedet med en vognstang havde jeg sikkert ikke engang opdaget ham jeg har...

  Men jeg er nok mere en princip person.. Jeg tror på, at man kan kontrollere sig selv før man taler eller handler - men ligefrem kontrollere hvad man tænker, eller ikke engang tænker (følelser ligger jo i en underbevidst del af hjernen), det er alligevel mere end jeg tror man kan præstere.

  Men er enig med dig i, at hvis sådan noget pludselig dukker op, bør man nok overveje hvorfor :)

  Og igen, godt indlæg ^^

  SvarSlet
 3. Hej søde. Jeg vil give dig ret i dette. Mener ikke det er ok at have et "crush" på en anden.. Det er at holde sin kæreste for nar, eller at "udnytte" ham/hende efter min mening. Jeg synes ikke en kæreste fortjener dette. Så må man tænke lidt på andre end sig selv :-)- Julie Simone

  SvarSlet

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...