tirsdag den 18. august 2015

Nu må det snart stoppe..

Ja så er jeg tilbage, en lang sommer hvor jeg nærmest ikke har set min computer, hvilket egentlig har været en befrielse på en eller anden måde, men nu må jeg også igang igen, nu når min re eksamen endelig blev overstået i går.

Nå til dagens emne.

Det er sikkert som mange har lagt mærke til i medierne den helt store "Ned gør folk med en muslimsk tro" tid. Og jeg er træt.. Virkelig virkelig træt.. Især når man omtaler folk som dem og os.. Danskerne og muslimerne.. Jeg tager mig ofte til brynene i ren frustration over at det åbenbart er blevet mere og mere acceptabelt at komme med sine ondskabsfulde, truende og ned gørende holdninger, vil ikke engang sige racistiske holdninger da det ord slet ikke er dækkende længere.

Jeg sidder tit og overvejer hvor langt rækker ytringsfriheden?

- Skal lige sige før jeg forsætter, at intet af dette jeg siger nu er i orden at gøre imod nogen som helst uanset religion, men ved bare der kommer en eller anden åndsvag kommentar fra en eller anden som føler sig trådt på, om at jeg bare er landsforrædder og burde forsvinde ud af landet fordi jeg ikke er rigtig dansker, eller noget i den dur, da jeg jo har set andre få respons på lignende emne.. 

Men ja hvor langt rækker ytringsfriheden? Der var engang hvor det var retten til at man kunne sige hvad man mente, men under ansvar. Altså man brugte den ikke til at opfordre til VOLD!

Nu er der blevet smadret gravpladser, blevet sat ild til moske (husk på dette er heller ikke i orden at det bliver gjort imod andre!). Og jeg har set artikler om flygtninge der er druknet på vej til EU hvor folk "danskere" jubler over det?! Kan ikke huske hvilken artikel det var jeg så det hvor nogen i forbindelse med en brand hvor muslimer var indblandet, hvor folk tilbød at man måtte få en liter ekstra benzin hos dem hvis det var?! Når de så bliver konfronteret med det, så har de bare ladet sig "rive med" og ikke ment det på den måde (right skriver du det så mener du det også.. klaphat!)

Sidder og tænker ikke engang at folk dør er nok til for folk at finde empatien frem og være menneske med menneskelige værdier! Jamen hvad er der så tilbage?! Jeg er så flov over at vi har så mange mennesker her i landet der åbenbart ikke har fået færdig udviklet deres empati følelse og er ude af stand til at se mennesket bag religionen.

Jeg siger ikke vi skal ofre vores kultur, for at tilpasse os, men på samme måde skal en muslim heller ikke indrette sig vores traditioner, og spise vaner med mindre de selv ønsker det. Moskeer har samme ret til at være her som en kristen/katolsk kirke.

Vi er alle mennesker, vi har alle et ophav, og alt den her med at nogen ikke er danskere fordi de er muslimer er jeg nød til at gribe fat i. Jo hvis de har dansk stats borgerskab er de danskere, end of story! Men man skal være stolt af sit ophav uanset hvor man kommer fra, og derfor skal vi også være opmærksomme på at der er forskel på at være dansker og etnisk dansk. Dette betyder også at uanset om man er etnisk tysk/spansk/iransk/engelsk eller andet så er man stadig dansker, bare med en anden etnisk baggrund, dette betyder ikke at man behøver at pointe det ud, da de fleste godt kan se hvis man ikke har nordiske rødder, men stadig blot danskere alle sammen.

Jeg mener vi skal ikke være bundet af religion og derfor mener jeg heller ikke at der skal være restrektioner i fx dag institutioner og skoler om hvad børn må få med i madpakken, det skal være op til den enkle familie at bestemme, på samme måde som hvis folk havde en allergi overfor noget mad eller var vegetar/veganer. Og så skal folk virkelig stoppe med at være efter folk over de ikke spiser grisekød.. Hvis i har det svært med det, så lad som om de har allergi, se så er det pludselig ikke så slemt.

Vi skal lære at man skal være god imod andre mennesker, uanset religion om det er en kristen/jøde/muslim/katolik/ect overfor den anden eller omvendt. Man skal have respekt for andre mennesker, og det har man ikke hvis man nedgøre deres religion. Jeg er ikke selv religiøs på nogen måde. Jeg blev gift på rådhuset men skal dog en dag "velsines" i kirken ene og alene for at kunne få den flotte hvide kjole og så synes jeg kirker er smukke.  

Mennesker er mennesker, og det er ikke folks religion der gør dem til hvad de er inderst inde, og vi skal leve sammen, så i stedet for at brokke os, så hellere omfavne det faktum. Selvfølgelig skal folk der kommer til Danmark lære dansk, men det skal de jo uanset om de kommer fra melllem østen eller andre steder i verdenen.

Dette gælder så alle med en eller anden form for religion, jeres holdninger og ideer om hvordan verdenen skal være, skal på ingen måde på duttes andre, dette gælder begge veje, en muslim skal ikke tvinge kristne til ikke at måtte spise svinekød og bære tørklæde, og en kristen skal ikke tvinge muslimer til at have et juletræ hjemme i deres stue og spise svinekød.

Vi lever i et af de lande med flest muligheder, vi skal lade være med at ødelægge det ved at opføre os som egocentrerede, stædige, og hadende små mennesker. Og hvis det kunne lade sig gøre, kunne vi måske få lidt af den værdighed og respekt tilbage som vi mistede fra omverdenen, efter uacceptable politikeres hjernedøde udtalelser, ikke Inger?

Selvfølgelig kan vi ikke hjælpe alle i nød, det kan ingen. Det betyder dog ikke at man bare kan lukke for fornuften, så må man bruge sit med menneskelige syn, så folk kan komme hen hvor de så kan få hjælp, og ikke bare sende dem direkte tilbage til krig og død.

Lad os hjælpes med at bygge Danmark op igen, til et land der vil alle, farvet, hvid, høj, lav, tyk, tynd, uanset religion eller seksualitet, men dette kræver arbejde fra alle sider at lykkes. Man skal være to til en tango. Vi skal ikke længere være dem og os. Vi er et.

Du skal ikke stå til ansvar for hvad andre gør. Til gengæld, så kan du ikke lade dine handlinger være undskyldt af din religion, for din Gud er ikke ansvarlig for hvad du gør i hans/hendes navn, du tager beslutningen det er dit ansvar at gøre det rigtige.


I må have en god dag derude bag skærmene :)
Husk hvis i kunne lide indlægget så tag og smid en kommentar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...